Zo verminder je perfectiestress

Op zich is er niets mis met perfectionisme; welke (kandidaat-)notaris wil nou niet het beste voor zijn klanten betekenen? Maar als dat streven voortkomt uit de angst om niet goed genoeg te zijn, wordt perfectionisme ineffectief en ongezond en leidt het tot stress: perfectiestress.

Perfectiestress uit zich o.a. in scherpe zelfkritiek, de angst om door de mand te vallen (impostersyndroom) en het vermijden of uitstellen van spannende taken. Het remt werkplezier en creativiteit.

Om perfectiestress te kunnen verminderen maak je in deze workshop kennis met tools uit Acceptance and Commitment Training. Je leert om het zinloze gevecht met lastige emoties en zelfkritische gedachten te stoppen (acceptance). Zo ontstaat er ruimte voor dingen die echt belangrijk zijn in het werk (commitment).

Foto Remko van der Drift

Remko van der Drift

Remko van der Drift is directeur van het Instituut voor Faalkunde. Hij droomt van een faalkundige samenleving waarin mensen imperfecties van zichzelf en anderen aanvaarden en waarin ze open zijn over mislukkingen. Hij schreef 3 boeken, waaronder Fouten maken moed.

12.00 - 13.00 uur

Capaciteit 80 deelnemers

14.00 - 15.00 uur

Capaciteit 80 deelnemers