In the spotlight: digitale akte en textmining

Tijdens deze masterclass hoort u meer over twee innovatieve projecten bij de KNB op het gebied van digitalisering: de digitale akte en textmining. Wat houden beide projecten in, wat kan het notariaat ermee en hoe kunnen ze elkaar versterken?

De digitale akte, over de digitale transformatie en de rol van het notariaat
Tom van Engers neemt u mee in ontwikkeling rond digitalisering van juridische processen en de impact die de zich voltrekkende digitale transformatie van de samenleving heeft op het notariaat en haar ketenpartners. In hoeverre zal de huidige notarispraktijk veranderen als gevolg van deze digitale transformatie en hoe bereiden we ons daarop het beste voor? Voorbeelden uit de rechtspraktijk laten zien dat de inzet van geautomatiseerde hulpmiddelen inclusief AI grote impact heeft op de bestaande praktijk, organisaties voor uitdagingen stelt maar ook mooie kansen biedt.

Textmining
Wat is het? En waarvoor kun je het gebruiken?
Aan de hand van praktische business cases uit diverse branches als retail, finance en telecom wordt uitgelegd hoe organisaties hier hun voordeel mee doen. Ook worden ideeën en toepassingen binnen het notariaat met u gedeeld.
Zo maken veel notariskantoren gebruik van review websites. Maar wat doen zij met al deze feedback? Hoe haalt u uit de vele klantreviews de krenten uit de pap?
Verbeter de klantbeleving en uw omzet met textmining.
In 30 minuten vertelt Jan Schuurman over het wat en hoe van textmining.

Max. aantal deelnemers: 300

Inschrijven

 

Tom van Engers en Jan Schuurman

Tom van Engers vierkant
Jan Schuurman vierkant

Tom van Engers is hoogleraar Juridisch Kennismanagement aan de Universiteit van Amsterdam en directeur van het Leibniz Institute.

Jan Schuurman is Professional in Business Analytics bij Analytics@Work BV.