Bruto Notariële Waarde

In deze workshop gaan we op zoek naar de echte waarde van de notaris voor de samenleving.

Het notariaat gaat door een fundamentele transformatie, ingrijpende technologische vernieuwingen die volgen op de marktwerking die het beroep al stevig in zijn greep heeft. Voor een deel kan het notariaat meebewegen door een efficiëntieslag te maken in de aktepraktijk. Maar deze transformatie maakt het ook noodzakelijk op zoek te gaan naar de meer fundamentele toegevoegde waarde van de notaris, gelegen in het adviseren van cliënten in de familie, ondernemings- en vastgoedpraktijk en daarin ook een rol te vervullen die verder gaat dan alleen juridische techniek en onder andere moeilijke vragen op het snijvlak van recht en ethiek aanraakt.

Dit vraagt om kennis, ervaring en vaardigheden buiten het strikt juridische. Welke mogelijkheden zien we om zo van grotere waarde voor onze cliënten en de samenleving te zijn? Wat houdt ons tegen om die waarde te realiseren? Wat moeten we in opleiding en praktijk anders doen om dat mogelijk te maken? De workshop beoogt een open en eerlijke reflectie over deze vragen, op zoek naar een nieuw, breder beeld van de waarde van het notariaat in de samenleving.

Max. aantal deelnemers: 100

Inschrijven

 

Jaap Winter

Jaap Winter vierkant1 - foto Peter Boer De Beeldunie

foto: Peter Boer/De Beeldunie

Jaap Winter adviseert als partner van Phyleon governance & leadership commissarissen en bestuurders over governance en board dynamics. Hij is Professor of International Company Law aan de Universiteit van Amsterdam, Professor of Corporate Law, Governance and Behaviour aan de Vrije Universiteit Amsterdam en Distinguished Visiting Professor of Corporate Governance aan Insead Business School in Frankrijk. Hij is lid van de Raad van Commissarissen van Randstad N.V., voorzitter van de Raad van Toezicht van het Van Gogh Museum en Bestuurslid van de Goldschmeding Foundation.