Sprekers

Foto Victor Kallen

Victor Kallen

De neurobiologie van stress

Victor Kallen is Senior Scientist bij TNO Defensie & Veiligheid. Hij is gedrags- en neurowetenschapper, gespecialiseerd in de neurobiologie van stress en hoe stress impact heeft op gezondheid en prestatievermogen. Hij werkt als consultant veel voor overheden.

Darwin ontmoet Spinoza

Wat gebeurt er in je lijf als je stress ervaart? En waarom krijgt de één bij chronische stress uiteindelijk een burn-out, terwijl de ander juist steeds vaker met griep thuis zit? Hoe komt dat toch dat ik zo verschrikkelijk veel trek in chocolade krijg als ik ergens mee zit? Maar ook, hoe kan ik mijn stress-fysiologie zo gebruiken dat ik er op het juiste moment helemaal klaar voor ben? Het gelijk van Spinoza … en waarom je geen academische discussie kan voeren met een krokodil.

Aan de hand van aansprekende anekdotes en de meest recente wetenschappelijke inzichten neemt gedrags- en neurowetenschapper Victor Kallen je mee door de wondere wereld van stress en hoe je dat soms tot onverwachte hoogtes stuwt, maar regelmatig ook door diepe dalen voert. En onderweg, naast jouw professionele prestaties, voedingspatroon en gezondheid, vooral ook jouw humeur ernstig beïnvloed.

Victor Kallen is Senior Scientist bij TNO Defensie & Veiligheid. Hij is gedrags- en neurowetenschapper, gespecialiseerd in de neurobiologie van stress en hoe stress impact heeft op gezondheid en prestatievermogen. Hij werkt als consultant veel voor overheden, bijvoorbeeld op het gebied van intimidatie en de te verwachten impact van lockdown maatregelen op welzijn, maatschappelijke onrust en gezondheid.