Break-out sessies

Het belang van veiligheidsbeleid op kantoor

Drie fases van veiligheidsbeleid

Voor notariskantoren is het belangrijk om veiligheidsbeleid te ontwikkelen, want op het moment dat het fout gaat, loop je achter de feiten aan. De crisis voor zijn; daar gaat het om. En weten wat je moet doen als een van de notarissen of medewerkers op kantoor te maken krijgt met agressie of – erger nog – geweld. Ook journalisten krijgen met agressie en geweld te maken op straat, social media en/of via juridische claims. Hiervoor is het platform PersVeilig opgericht dat positie van journalisten wil versterken.

In deze break-out sessie denken we na over de drie fases van veiligheidsbeleid: de preventieve fase (Hoe voorkom je een crisis?), de reactiefase (Wat te doen als er een crisis uitbreekt?) en de herstelfase (Hoe pak je de draad weer op?).

Foto Peter ter Velde

Peter ter Velde

Veiligheidscoördinator NOS en projectleider PersVeilig

Peter ter Velde is veiligheidscoördinator van de NOS en projectleider van PersVeilig, het platform dat zich in Nederland bezighoudt met de veiligheid van journalisten. Ter Velde heeft 20 jaar voor de NOS rondgereisd en gewoond in crisis- en oorlogsgebieden. Tegenwoordig houdt hij zich uitsluitend met veiligheid bezig.

 

Workshopronde 1 (12.00 – 13.00 uur)
Capaciteit 109 deelnemers

Workshopronde 2 (15.00 – 16.00 uur)
Capaciteit 109 deelnemers