Break-out sessies

Resistant or Resistance?

‘You are HACKED!’

Het kan iedereen overkomen: je komt op een dag op kantoor en geen van de computersystemen werkt meer. Rode schermen, dikke zwarte letters: ‘You are HACKED!’. Met het vriendelijke verzoek erbij om zo snel mogelijk een flink bedrag in bitcoin te betalen. 

Ransomware is de laatste jaren een groot thema geworden in de cyberwereld. Computers worden versleuteld, gevoelige data worden gestolen en back-ups worden vernietigd. Gemiddeld ligt een bedrijf 23 dagen plat na een ransomware-aanval, wat ook nog eens inkomstenderving betekent. En niet te vergeten: paspoorten, adressen en telefoonnummers van cliënten en werknemers liggen op straat. 

Wat zijn nu de meest voorkomende ingangen van deze criminelen? Wat moet er allemaal gebeuren na een aanval? Hoe kun je je voorbereiden op zo’n aanval? En nog veel belangrijker, wat heb je nodig om zo snel mogelijk weer aan het werk te kunnen?

In deze break-out sessie neemt Erwin Maas van Northwave je mee in de wereld van ransomware. Hij zal door middel van interactie praktische tips en dilemma's voorleggen.

Foto Erwin Maas

Erwin Maas

Manager CERT bij Northwave

Erwin Maas werkt als manager CERT bij Northwave. In deze rol zorgt hij dat incident respons teams ingezet kunnen worden bij cyberaanvallen. Daarnaast is Erwin crisismanager bij grote cyberaanvallen. Als crisismanager structureert hij de crisis voor een directie en/of raad van bestuur van getroffen bedrijven.

Workshopronde 1 (12.00 – 13.00 uur)
Capaciteit 96 deelnemers

Workshopronde 2 (15.00 – 16.00 uur)
Capaciteit 96 deelnemers