Break-out sessies

(On)terechte claims en klachten

Hoe behoud je je veerkracht?

Uit cijfers van verzekeraars blijkt dat een (kandidaat-)notaris gemiddeld eens in de 4 jaar een serieuze claim of klacht ontvangt. In de praktijk vraagt dat van de betrokkene veel tijd en levert het ook de nodige stress. Nog los van de vraag of de claim of klacht wel terecht is ingesteld. Alle reden om met elkaar in gesprek te gaan over hoe claims en klachten worden voorkomen. En hoe bewaak je effectief je positie voor, tijdens en na de notariële dienstverlening? Welke opstelling is effectief om escalaties te voorkomen? Steevast is daarbij het vertrekpunt: hoe zal de (tucht)rechter straks oordelen over mijn handelen?

Tijdens deze break-out-sessie zullen Frits van der Woude en Peter Kramer in een open dialoog hierover hun visie geven en deze vragen beantwoorden aan de hand van praktijkvoorbeelden. Er worden concrete tips gegeven over wat een (kandidaat-)notaris kan doen om veerkrachtig om te gaan met een klacht of claim.

Foto Frits van der Woude & Peter Kramer

Frits van der Woude & Peter Kramer

Advocaten bij Kennedy Van der Laan

Frits van der Woude studeerde notarieel en Nederlands recht en was bijna 20 jaar werkzaam in de verzekeringsbranche als schadebehandelaar van notariszaken. Hij stapte 18 jaar geleden over naar de advocatuur om vanuit die rol de notarissen dagelijks bij te staan in tucht- en civiele zaken. Frits combineert zijn advocatenpraktijk met die van docent en onderzoeker bij de vakgroep Aansprakelijkheid en Verzekering van de Vrije Universiteit van Amsterdam.

 

Peter Kramer is advocaat en gespecialiseerd in beroepsaansprakelijkheid van notarissen, advocaten en accountants en adviseert al bijna 15 jaar over tucht- en civielrechtelijke aansprakelijkheidskwesties. Peter geeft voor de KNB de cursus ‘Actualiteiten beroepsaansprakelijkheid Notariaat’.

 

Samen geven Frits en Peter jaarlijks de cursus ‘Risicobeheersing en Kwaliteit in het Notariaat’. Beiden zijn werkzaam bij Kennedy Van der Laan in Amsterdam.

 

Workshopronde 1 (12.00 – 13.00 uur)
Capaciteit 48 deelnemers

Workshopronde 2 (15.00 – 16.00 uur)
Capaciteit 48 deelnemers