Break-out sessies

Omgaan met ongemak

Concrete tips voor jouw praktijk of kantoor

Intimidatie, agressie, geweld of andere situaties van ongemak in de spreekkamer komen steeds vaker voor, ook in het notariaat. Deze gebeurtenissen kunnen grote gevolgen hebben op het functioneren van mensen die daarmee te maken krijgen, zowel werk als privé gerelateerd. 

Doel van deze break-out is je te laten ervaren wat een dreigende situatie met je doet, hoe je dan (in jouw emotie) reageert en wat je wellicht anders kunt doen.

Je krijgt kennis en direct toepasbare vaardigheden met het oog op jouw praktijk en kantoor aangereikt. Daarnaast worden je veiligheidsprincipes aangereikt die het fundament vormen voor security awareness. Het geheel wordt ondersteund door korte praktische voorbeeldscenario’s.

Voor de goede orde: deze sessie is géén zelfverdedigingscursus waar je trucjes leert om potentiële aanvallers fysiek van het lijf te houden. Het is een mentale oefening die deelnemers voorbereidt op dreiging en andere situaties van ‘ongemak’ en hen tools biedt daarmee om te kunnen gaan.

Foto Noa de Leon-van den Berg  & Onno Pouw

Noa de Leon-van den Berg & Onno Pouw

Advocaat in straf- en tuchtzaken & Teamleider Koninklijke Marechaussee

Noa de Leon-van den Berg is advocaat in straf- en tuchtzaken bij Advocatenkantoor De Leon. Daarnaast is ze docent Weerbaarheidstraining Nederlandse Orde van Advocaten (voor Triariigroup) en coach. Ook is Noa initiatiefnemer en hoofdredacteur van het Tijdschrift Tuchtrecht en initiatiefnemer en secretaris van Disciplina, Nederlandse vereniging van tuchtrechtadvocaten.

 

Onno Pouw is teamleider bij de Koninklijke Marechaussee, Brigade Speciale Beveiligingsopdrachten. Ook is Onno veiligheidsspecialist en docent Weerbaarheidstraining Nederlandse Orde van Advocaten.

 

Workshopronde 1 (12.00 – 13.00 uur)
Capaciteit 30 deelnemers

Workshopronde 2 (15.00 – 16.00 uur)
Capaciteit 30 deelnemers