^

De notaris voor ondernemers: betrokken en deskundig

Het Nederlandse ondernemerslandschap verandert. Ondernemen is steeds meer in trek. Veel ondernemers zijn zzp’er of kleine ondernemer (minder dan tien werknemers). Het jaarcongres van de KNB richt zich in 2016 dan ook op zzp’ers en mkb-ondernemers. Wat zijn hun drijfveren en ambities? Welke financiële en juridische uitdagingen hebben zij? Wat zijn hun ervaringen met het notariaat? Wat verwachten zij van de dienstverlening van hun notaris? En hoe kunnen notarissen dit oppakken? Tijdens het KNB-congres ‘De notaris voor ondernemers: betrokken en deskundig’ komen al deze vragen aan de orde.

Download het programma (pdf)

Programma

Het congres bestaat uit drie delen. Eerst komt het ondernemerslandschap van nu en in de toekomst aan bod. Met welke ontwikkelingen krijgen ondernemers te maken en hoe gaan ze hiermee om? Vervolgens staan drie belangrijke fases van een ondernemer en zijn onderneming centraal. Hoe kan het notariaat de ondernemer daarin van dienst zijn? Waar liggen kansen? Het laatste onderdeel gaat in op de relatie tussen de ondernemer en de notaris. Wat verwachten ondernemers van de dienstverlening? Wat gaat goed en wat kan beter? Tips en tricks toegespitst op de notariële ondernemerspraktijk.

De dag wordt geleid door Jim Stolze, schrijver, ondernemer en de drijvende kracht achter de TEDx-conferenties (Technology, Entertainment and Design) in Europa en het Midden Oosten, dat een podium biedt aan inspirerende sprekers voor het verspreiden van hun ideeën.

Ochtendprogramma (ontvangst vanaf 9.30 uur):

 • Opening door dagvoorzitter Jim Stolze en Jef Oomen, voorzitter Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie
 • Ondernemen nu en in de toekomst – Michaël van Straalen, voorzitter MKB-Nederland
 • Samenwerken tussen ondernemers – Iris Wuisman, hoogleraar Ondernemingsrecht aan Universiteit Leiden

Middagprogramma:

 • Advisering van startups – Mireille Hesselmans-Neijzen, kandidaat-notaris VBC Notarissen, en Victor van Tol, CEO SnappCar
 • Continuïteit van een onderneming – Wouter Burgerhart, bijzonder hoogleraar Fiscale aspecten van de notariële rechtspraktijk aan Rijksuniversiteit Groningen
 • Verwachtingen van ondernemers: de notaris als sparringpartner – interactieve sessie met ondernemers, notarissen en deelnemers onder leiding van Monique van de Griendt, directeur en oprichter advies- en trainingsbureau Dialogue B.V.

De dag eindigt om 17.00 uur met een aangeklede borrel voor de leden en genodigden.

Download het programma (pdf)

Entree West schemer 03_verkleind - fotograaf Steven Snoep

 

Bijvoet & Holt foyer 01_verkleind - fotografie Steven Snoep
Diner op podium KWA 07 verkleind fotografie Steven Snoep

 

Sprekers

 • Michaël van Straalen
  voorzitter MKB-Nederland
  Meer over →
 • Iris Wuisman
  hoogleraar Ondernemingsrecht aan Universiteit Leiden
  Meer over →
 • Mireille Hesselmans-Neijzen
  kandidaat-notaris VBC Notarissen
  Meer over →
 • Victor van Tol
  CEO en mede-eigenaar SnappCar
  Meer over →
 • Richard Verbeek
  Notaris bij Westland Partners
  Meer over →
 • Wouter Burgerhart
  bijzonder hoogleraar Fiscale aspecten van de notariële rechtspraktijk aan Rijksuniversiteit Groningen
  Meer over →
 • Monique van de Griendt
  eigenaar en directeur Dialogue BV
  Meer over →
 • Jim Stolze
  dagvoorzitter
  Meer over →

Achtergrondinformatie

Notariaat Magazine en WPNR besteden in diverse artikelen aandacht aan ‘De notaris voor ondernemers’. De KNB organiseert verschillende cursussen over het onderwerp.

Notariaat Magazine

WPNR

Cursussen

 
 
 

Praktische informatie

Inschrijven

Vanaf 1 juli 2016 kunnen leden van de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie zich inschrijven voor het congres via MijnKNB. U hebt daarvoor uw persoonlijke inlogaccount nodig.
De kosten voor het congres bedragen 109,50 euro (inclusief lunch en borrel). U kunt zich aanmelden tot 23 september 2016. Meldt u zich aan na deze datum, dan worden administratiekosten (12,50 euro) in rekening gebracht.

Let op! Genodigden moeten zich per e-mail aanmelden bij de KNB, Margot Groenhuijsen (m.groenhuijsen@knb.nl). 

Bent u geen lid, maar bent u geïnteresseerd in het onderwerp en wilt u deelnemen aan het congres? Stuur een e-mail naar Margot Groenhuijsen (m.groenhuijsen@knb.nl) met uw naam en toelichting. Zij neemt contact met u op.

Bekijk de deelnemerslijst (pdf)

Locatie

Dit jaar vindt het KNB-jaarcongres plaats in Theater Orpheus in Apeldoorn. Meer informatie over de locatie, bereikbaarheid en parkeermogelijkheden? Klik hier

 

Contact

Logistiek en inschrijvingen

KNB
Margot Groenhuijsen
070 3307136
m.groenhuijsen@knb.nl


Overige vragen

KNB
Mechtelt Lindenhovius
070 3307170
m.lindenhovius@knb.nl